Kurser & profiler

På denna sida hittar ni information om programmets utbud av kurser och profiler.

Kurser

En överblick av kurserna under de tre första åren på programmet.

Profiler

Här kan du se och läsa mer om programmets valbara profiler.

Kurser

En överblick av kurserna under de tre första åren på programmet visas i bilderna nedan. Bilderna är tagna från programmets egna databas Röda Tråden.

ÅR 1

Första året på Teknisk fysik har stort fokus på matematik men har även några kurser i andra ämnen så som programmering och fysik.

ÅR 2

Andra året på Teknisk fysik har stort fokus på fysiken men har även några kurset i matematik samt en projektkurs.

ÅR 3

Tredje året på Teknisk fysik består huvudsakligen av kurser i fysik men under sista läsperioden är det upp till studenten själv att välja sina kurser.

Profiler

Som student på Teknisk fysik i Umeå kan du forma dina studier både för att skapa bredd och spets. Det finns elva stycken profilpaket att välja mellan men det går såklart bra att även sätta ihop sin egen profil. Detta kan man göra via Teknisk fysiks webbverktyg Röda Tråden, här finns också alla de färdiga profilpaketen samt en del kombinerade profiler.

Under den första halvan på Teknisk Fysik läser du grundläggande kurser i matematik, fysik och dataveteskap, samt breddande ingenjörskurser. Den andra halvan av studietiden domineras av fördjupningskurser, men även ingenjörskurser ingår. Som student på Teknisk Fysik i Umeå har du, utöver möjligheten att fritt välja kurser också tillgång till flera fördefinerade profiler anpassade för att ge dig en djupare insikt inom de olika områdena. Självklart kan du följa någon av de profiler listade nedan och byta ut individuella kurser för att hitta det spår som passar just dig bäst.