Mottagningen 2024

Här finns all information om årets mottagning för nya programstudenter.

MOTTAGNINGSSCHEMA 2024

Kommer snart!

MOTTAGNINGSREGLER

Regler som gäller för samtliga studenter på programmet under mottagningen-

Kontaktuppgifter till mottagningsgruppen

General SELMA

070-670 70 94
selma.zachrisson@gmail.com

General FELIX

073-800 11 29
fellenoe@gmail.com

Superphadder NIKLAS

070-782 10 25
niklas.johansson.carne@gmail.com

Superphadder IDA

070-234 75 12
ida.s.n@hotmail.com

Superphadder

cornelia

070-696 15 68
corneliawesterbergblom@gmail.com

Vad är Mottagningen?

Mottagningen är benämningen på den tre veckor långa period som äger rum i början av din utbildning. Under dessa tre veckor kommer vi äldrekursare på Teknisk Fysik med hjälp av vår sektion, vårt festeri och andra föreningar arrangera en massa roliga aktiviteter. Mottagningens syfte är att välkomna alla studenter så att de känner sig trygga och trivs på campus samt i staden. Mottagningen är också till för att nya studenter ska lära känna sina klasskamrater och äldre studenter på samma program såväl som på de andra utbildningarna. Det kan ses lite som en introduktion till studentlivet och studentkulturen på teknisk fysik här i Umeå

Vad händer under Mottagningen?

Mottagningen består av en stor mängd olika typer av aktiviteter. Den första veckan inleds med preppmatte och följs av er första kurs Inledande ingenjörskurs i teknisk fysik. På dagarna kommer det att vara föreläsningar. Gå gärna på dessa. Det är viktigt att ha roligt men det är minst lika viktigt att hänga med redan från början. Det finns vissa obligatoriska moment så som upprop och inskrivning. Utöver detta så anordnas en mängd olika aktiviteter och information om dessa hittar ni i mottagningsschemat.

 

 

Är Mottagningen obligatorisk? 

Nej. Allt det vi gör görs för att ni nya studenter ska få en rolig tid och chans att lära känna varandra. De moment som är obligatoriska, tex. upprop och annat kursrelaterat, hör inte till mottagningen. De aktiviteter vi anordnar är frivilliga. Vi rekommenderar att delta under hela mottagningen eftersom det är ett bra sätt att lära känna studenter och kommer att vara tre intensiva men roliga veckor ni inte kommer att glömma.

 

 

Kommer jag att tvingas dricka alkohol?

NEJ! Alkoholhets får inte förekomma. Det kommer att serveras alkohol under ett antal fester men det finns alltid alkoholfria alternativ. Information om alkoholfria aktiviteter hittar ni i mottagningsschemat.

Kommer jag att förnedras eller utsättas för pennalism under Mottagningen?

NEJ, det är helt förbjudet. Mottagningen ska inte förväxlas med nollningen som förekommer på vissa gymnasieskolor där de äldre eleverna förnedrar de nya studenterna. Tvång, obehag och hets är nånting som inte tolereras. Känner du dig illa till mods över nånting vill vi veta det så fort som möjligt!

 

Vad betyder nolla? 

Nolla kallas de studenter som inte tagit sina första högskolepoäng. Före ettan kommer Nollan. Man är nolla fram till insparken.

Vad är en nollebricka för något och varför ska jag bära den?

Nollebrickan är en gammal tradition som levt kvar i många år. Det är svårt med alla nya namn i början och då passar det ju perfekt om alla bär namnskylt. Det blir lätt för oss, er och för andra att se vilka som går i er klass. På er nollebricka vill vi också att ni skriver ett ICE-nummer, vilket är jätteviktigt för oss om det skulle hända något. Nollebrickan fungerar även som NTK-kort, de tre första veckorna vilket ger er samma förmåner som en medlem i vår studentkår. Bland annat kan det vara rabatt på kaffe och fika i kaféet och billigare inträdet till vårt kårhus, Origo.