I helgen så genomfördes teknisk fysiks årshögtid för andra gången, och vilken succé det blev!

16 hugade fysiker sökte sig till teknikhusets ljusgård under lördagseftermiddagen för att få skaka hand med Maria och Krister och mottaga ett högst inofficiellt, men ändå betydelsefullt dokument. Många alumner har nog känt vilket otroligt antiklimax det kan ha varit att ta examen, då man inte fått ett ordentligt avslut på sina fem år av studier. Man har gått och skrotat därhemma och vips så har det trillat ner ett examensbevis i brevlådan, och så står man där i hallen och tittar på sin papperslapp. 300 hp av blod svett och tårar, det absolut största berget man någonsin bestigit, och så bara är det över. Jaha, är det slut nu? Sen då?

Därför känns det så himla roligt att få se till att fira alla tekniska fysiker ordentligt, så att man kan få ett ordentligt avslut på sin tid på universitetet och knyta ihop säcken så att säga. Traditionen är fortfarande i sin vagga men jag tror alla ändå förstår vikten av att se till att hålla den vid liv. Därför vill jag passa på och tacka alla som ställde upp och hjälpte till under både ceremonin och under banketten. Ni är guld värda! Ingen nämnd, ingen glömd.

Men då är ju frågan – vad händer nu? Vad håller amanuenserna på med? Vårt arbete fortsätter i vanlig ordning och vi tar oss genast an nästa projekt. Nästa stora event för egen del är att verkligen dra igång arbetet med robottävlingen! I år så planerar vi att hålla en deltävling i januari redan, där de tävlande lagen ska bygga en robotarm och tävla i att vara bäst. Det kommer bli häftigt!

Nu är det bara att ta pannan resten av läsperioden, inte länge kvar till jul!

Vi ses i korridoren! / Björn

marsalk

Sofia och Evelina var två av marsalkerna som hjälpte till att ledsaga alumner och närmast sörjande till rätt sittplats.

diplom

Dagen gick i orange, precis som apelsiner fast ändå inte. Mycket fint.

besökare

Ceremonin var välbesökt trots busväder.

musik

Lovisa, Tobias och Hannes rockade loss på scenen. Inte ett öga var torrt!

alumner

16 tekniska fysiker som vi nu kastar ut från boet ut i det verkliga livet. Förhoppningsvis är det mer än bara arbetslöshet som väntar dem. Lycka till!