2022

Robottävlingen är ett evenemang som arrangeras av engagerade studenter på Teknisk fysik. De lag som anmält sig tävlar för att bli krönt till Robottävlingens vinnare för det innevarande året. De anmälda lagen bygger i år en virtuell och en fysisk robot för att lösa ett flertal uppdrag i skarpt läge under Robottävlingens final som hålls på vårkanten.

Anmäl dig!

Tävlingen riktar sig huvudsakligen mot gymnasie- och universitetsstudenter och kräver inga förkunskaper inom varken programmering eller robotbygge. Det är dessutom helt gratis att delta – alla lag blir tilldelade alla elektronikkomponenter och får tillgång till Teknisk fysiks Innovatorium (3D-labb).

Vi kommer att erbjuda deltagande lag workshops för handledning både vid uppstart och under tävlingens gång.

Anmäl dig senast fredag 10 december

Anmälan kan antingen göras som ett lag eller individuellt. Vid individuell anmälan så matchar vi ihop er med andra för att skapa ett mixat lag.

Robottävlingen 2022

  • Kvaltävlingen 2022 är 11 februari.

Kvaltävlingen är 11 februari, då ska lagen bygga en robotarm.

  • Finalen 2022 äger rum i början på maj.

Tävlingen går ut på att lagens robotar ska utföra blandade uppdrag på banan. Exakta regler kommer uppdateras senare.  Vinnare för snyggast design och best in show utses också.

Vi kommer att livestreama tävlingen på följande kanaler:
Twitch: Tekniskfysik
Youtube: Teknisk Fysik Umeå
Facebook: Teknisk Fysik i Umeå

Klicka för att expandera:

Robottävlingen 2022

  • Robottävlingen 2022 äger i början på maj.

Tävlingen går ut på att lagens robotar ska utföra olika uppdrag på banan. Exakta regler kommer uppdateras senare. Vinnare för snyggast design och best in show utses också.

Tävlingen sker i MIT-place som är en mötesplats på Umeå universitet för forskare, studenter och näringsliv.

Vid frågor, kontakta Henrik Linder via it@tekniskfysik.se.

Nedan kan du se trailern till Robottävlingen 2022.

Teknisk fysik strävar alltid efter utveckling och Robottävlingen är inget undantag. Därför sker varje år förändringar i tävlingen, här kan du klicka dig vidare till tidigare iterationer av Robottävlingen och hitta gamla regeldokument m.m.