Robottävlingen är ett evenemang som arrangeras av engagerade studenter på Teknisk fysik. De lag som anmält sig tävlar för att bli krönt till Robottävlingens vinnare för det innevarande året. De anmälda lagen bygger i år en virtuell och en fysisk robot för att lösa ett flertal uppdrag i skarpt läge under Robottävlingens final som hålls på vårkanten.

Anmäl dig!

Tävlingen riktar sig mot gymnasie- och universitetsstudenter och kräver inga förkunskaper inom varken programmering eller robotbygge. Det är dessutom helt gratis att delta – alla lag blir tilldelade alla elektronikkomponenter och får tillgång till Teknisk fysiks Innovatorium (3D-labb).

Vi kommer att erbjuda deltagande lag workshops för handledning både vid uppstart och under tävlingens gång.

Anmäl dig senast den 4 december 11 december

Anmälan kan antingen göras som ett lag eller individuellt. Vid individuell anmälan så matchar vi ihop er med andra för att skapa ett mixat lag.

Robottävlingen 2021

Robottävlingen börjar med en kvaltävling den 12 februari 2021 där åtta lag går vidare till huvudtävlingen. Huvudtävlingen äger sedan rum den 8 maj 2021 fysiskt på plats MIT-place på Umeå universitet.

På den här sidan kommer all information om årets tävling att samlas och uppdateras löpande. Vid eventuella frågor kontakta Malin Rantala via it@tekniskfysik.se.

Klicka för att expandera:

Kvaltävlingen

  • Robottävlingen 2021 kickar igång i mitten av december 2020. 
  • Kvaltävlingen äger sedan rum den 12 februari 2021.

Kvaltävlingen går ut på att bli ett av de 8 lagen som går vidare till huvudtävlingen, och kommer i år att hållas helt och hållet i en virtuell miljö, där lagen får bygga sin egna virtuella robot!

Den virtuella miljön består av en replika av MIT-place som är en mötesplats på Umeå universitet för forskare, studenter och näringsliv. Den virtuella miljön är uppbyggd av Felix Djuphammar och Johan Jonsson i fysikmotorn AGX Dynamics av Algoryx.

Alla lag kommer att bli erbjudna handledning vid installation av fysikmotorn AGX, och kontinuerliga workshops för allmän handledning under tävlingens gång. Notera att inga förkunskaper inom programmering eller robotbygge förutsätts för att delta i Robottävlingen.

Vid frågor, kontakta Malin Rantala via it@tekniskfysik.se.

Huvudtävlingen

  • Huvudtävlingen äger rum den 8 maj 2021.

Huvudtävlingen kommer i år att hållas fysiskt i MIT-huset på Umeå universitet där lagen får bygga sin egna fysiska robot! Den virtuella roboten som byggdes under kvaltävlingen kommer också att ha ett uppdrag under huvudtävlingen.

Det är helt gratis att delta – alla lag kommer att bli tilldelade elektronikkomponenter och få tillgång till Teknisk fysiks Innovatorium (3D-labb). Precis som inför kvaltävlingen så erbjuds också workshops för handledning under tävlingens gång. Notera återigen att inga förkunskaper inom programmering eller robotbygge krävs för att delta i Robottävlingen.

Specifika regler för huvudtävlingen kan kommas åt på denna sida i början av februari 2021.

Vid frågor, kontakta Malin Rantala via it@tekniskfysik.se.

Nedan kan du se trailern till Robottävlingen 2021.

Teknisk fysik strävar alltid efter utveckling och Robottävlingen är inget undantag. Därför sker varje år förändringar i tävlingen, här kan du klicka dig vidare till tidigare iterationer av Robottävlingen och hitta gamla regeldokument m.m.